Moryaelle

Mediteren, Reiki, Magnified Healing en meer…

0

BLOG

4 november 2013 ervaren stiltemeditatie stadsverlichting

Stadsverlichting

Samen met anderen een uur mediteren, op een moment dat andere mensen verspreid over Nederland precies hetzelfde doen. Doel: persoonlijke bewustwording en een betere wereld.

Stadsverlichting is het initiatief van Tijn en Kris Touber om vanuit je eigen huis de wereld ten goede te veranderen. Bewezen is dat je door samen te mediteren een positieve invloed hebt op het energieveld waarin je leeft en dus op de wereld.

Happinez schrijft: “wanneer je meedoet aan deze stiltemeditatie is het alsof je door de groep wordt gedragen. Je voelt dat je deel uit maakt van een groter geheel.”

Hele mooie woorden, maar ik ben benieuwd hoe het werkelijk voelt, deze zondagavond.

Na allemaal ons plaatsje te hebben ingenomen zijn we stil. Omdat ik meestal alleen mediteer, is het begin even onwennig. Ik merk dat mijn gedachten gaan over hoe de anderen het ervaren. Ik roep me terug naar mezelf, ga letten op mijn ademhaling en observeer wat er allemaal voor gedachten langskomen. Na een poosje merk ik inderdaad dat het steeds “stiller” wordt. Hoe apart het geluid van de harde wind buiten,  het ritselen van de bladeren en de geluiden tussendoor van de buren. En daarachter is het stil… En steeds dieper zak ik (zonder te slapen) in mijzelf weg. Totdat ik opeens  ongeduldig wordt en wil kijken hoe lang nog. Hier maar aan toe geven voordat het me te veel gaat bezig houden. Nog maar één kwartier! Weer terug de stilte proberen te vinden. Wat nog lukt ook. Dan één minuut voor de pieper gaat, doet iedereen tegelijk de ogen open. Hoe apart. Weer terugkomen in de wereld, voelt wel heel relaxed.

Na afloop van de meditatie nog even een praatje met een glas thee. En inderdaad, het is alsof we ons al langer dan vandaag kennen…

 

Recommended

Leave a Comment